Skruttenringen® Ett simhjälpmedel för att lära ditt barn att simma.

Hur kan du använda Skruttenringen®?

Nedan presenteras tips på övningar du kan göra med ditt barn i vattnet med Skruttenringen®.

Magläge skapar frihet

Lägg några leksaker i en hink eller på kanten av poolen på ena sidan och markera en plats på andra sidan poolen med en annan hink eller annat. Barnet lockas att hämta enleksak i taget, simma över till andra sidan och lämna leksaken där. Sedan simmar barnet tillbaka till första stället och börjar om. En variant av övningen är att hälla i leksaker som flyter i bassängen och barnet får ”städa”.

Ålder: 1,5 – 5 år

För små barn som har svårare att hålla upp hakan kan man i magläge behöva hålla upp hakan. Ofta behövs inte mer hjälp.

För mindre barn kan man stimulera magläget genom att röra benen och på så sätt aktivera barnet. Man kan locka med leksaker framför barnet men det är viktigt att man inte direkt tar leksaken och flyttar fram den utan låter barnet får njuta av sin fångs innan man flyttar fram leksaken.

Har du inte redan Skruttenringen?

Ryggläge ger trygghet

Håll en leksak ovanför barnet så att barnet lockas av att titta uppåt, bakåt. Eftersom huvudets position styr hela kroppens situation i vattnet när det har ringar med hålet i mitten på sig kommer nu hela barnets kropp att hamna i det viktiga ryggläget. Locka sedan barnet att titta framåt för att få barnet att hamna i magläget igen. Du kan också locka barnet att rotera genom att ställa dig bakom barnet och locka.

Ålder: 6 mån – 2 år

Med Skruttenringen® kan barnet utforska vattnet fritt.

Ryggsim är livsviktigt

Flyta och simma ryggsim. Barnet ligger på rygg och slappnar av. I ryggläget ska öronen vara under vattnet. Den ”magiska hakan” ska hållas upp. Om barnet sänker hakan mot bröstkorgen kommer det att sjunka nämligen. Barnet kan nu försiktigt börja sparka med benen och röra på armarna för att ta sig till kanten, hålla sig fast och klättra upp. Hjälp barnet att inte simma in med huvudet i något.

Ålder: ca 3– 6 år

Våra återförsäljare

Babyland
linneashopen
ApoteaLekia Gävleborg
Babyworld
ICA

Skruttenringen® och miljön

Skruttenringen® och miljön

Med den nya Skruttenringen gör vi allt vi kan för att tänka på miljön. Vid val av ringens material insåg vi att både bioplaster och återvunnen plast kunde äventyra med ringens säkerhet. Därför valde vi att arbeta med en ny fabrik som valts utifrån deras materialanvändning och hanterade av utsläpp.Även kartongen som ringarna levereras i är en del i arbetet för en minskad miljöpåverkan. För att minska mängden plast har vi därför bytt från den tidigare plastpåsen till en FSC-certifierad kartong.

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.